Nosework   
Nosework on Amerikasta saapunut hajutyöskentelylaji, joka sopii jokaiselle koiralle ja koiran ohjaajalle. Laji ei myöskään vaadi koiralta tai ohjaajalta erikoistaitoja ja koska sitä ei harrasteta ryhmäkurssina sopii se myös aroille koirille. Lajin periaatteisiin kuuluu, että tekemisen täytyy olla rentoa ja mukavaa sekä ihmisille että koirille. Tiukkoja palkitsemiseen tai hallintaan liittyviä sääntöjä ei ole ja käytettävät koulutusmenetelmät perustuvat palkitsemiseen ja positiiviseen vahvistamiseen.

Noseworkissa koiralle opetetaan haju (ensin eukalyptus, sitten laakerinlehti ja laventeli) joka koiran tulee pystyä löytämään ja kertomaan ohjaajalle löydöstään. Noseworkissa hajua etsitään sisällä huoneesta / rajatulta alueelta, tai laatikoista sekä ulkona rajatulta alueelta tai ajoneuvon ulkopuolelta. Kun koiralle on opetettu hajun tunnistus ja etsintä, on seuraavan hajun opettaminen jo huomattavasti helpompaa.

Nosework on erinomainen aktivointimenetelmä, jota on helppo harrastaa myös kotona. Mikäli haasteita kaipaat, voit suunnata lajin kokeisiin ja kilpailuihin. Kursseilla opitaan Nosework -harrastuksen perustaidot. Koiralle varmistetaan itsenäisen työskentelyn pohja, hajun etsimisen taidot laatikko- ja sisäetsinnässä, lisäksi rakennetaan ongelmanratkaisukykyä.


Kurssit toteutuvat, mikäli kurssille ilmoittautuu vähintään 3 koirakkoa.
Nosework alkeet   

Alkeiskurssi on tarkoitettu koirille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta hajutyöskentelystä.

Kurssilla opettelemme hajutyöskentelyn perusteita ja kurssi antaa valmiudet kouluttaa koiralle uusia hajuja itsenäisesti. Harjoittelemme mm. hajuerottelua sekä etsinnän alkeita. 
Alkeiskurssilla etsitään yleensä eukalyptus-hajua nameja tai lelua hyväksi käyttämällä. Omistaja oppii tekemään omalle koiralleen sopivia harjoituksia. Alkeiskurssilla koirakot harjoittelevat omassa rauhassa sermin takana. Maks 5 koirakkoa. 

Noseworkissä käytettävää eukalyptus hydrolaatti -hajua voi ostaa koirakoululta.

huhtikuu
Nosework -jatko   

Jatkokurssi on tarkoitettu koirille, jotka osaavat jo etsiä eukalyptuksen hajua ja tunnistavat sen.
Vahvistetaan ilmaisua ja tutustutaan tarkemmin sisä-, ulko-, laatikko- ja ajoneuvoetsintään.

huhtikuu
Treeniryhmät jatkokurssin käyneille   

Treeniryhmät on tarkoitettu koirakolle, jossa koira osaa etsiä omatoimisesti. Jatketaan etsintöjä erilaisten häiriöiden keskellä. 
Hajuina eukalyptus- ja laakerinlehti- sekä laventeli, ryhmän edistymisen ja toiveiden mukaisesti. Kokonaisuus, pyritään harjoittelemaan kaikki etsintämuodot, sisä-, ulko-, ajoneuvo-, sekä laatikkoetsintä tasaisin väliajoin

Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.
Nosework; yksittäiset harjoituskerrat   
Yksittäisiä kertoja voi ostaa a' 26 euroa jos kurssilla on tilaa.
Yksittäiset kerrat voit kysyä ja ilmottautua sähköpostilla. 
Kerrothan mille kurssille olisitte tulossa ja minkä koiran kanssa. Koiran nimi , ikä ja vähän taustatietoja, mitä koira jo osaa ja tietysti omat yhteystietosi.