TOKO tarkoittaa tottelevaisuuskoulutusta ja jos haluaa, niin voi myöhemmin osallistua myös tottelevaisuuskokeeseen.
Tottelevaisuuskoulutusta voi suositella kaikille koirille rodusta riippumatta. Koulutuksessa on tarkoitus parantaa ja vahvistaa ohjaajan ja koiran välistä yhteistyötä, opettaa koiralle hallittua käyttäytymistä ja ohjaajalle oikeanlaista koirankäsittelytaitoa. Tottelevainen ja iloinen koira on omistajansa hallinnassa yllättävissäkin tilanteissa.
Toko on myös koiraurheilulaji, eikä se ole sama kuin arkitottelevaisuuden opettaminen koiralle. Tokokokeessa arvioidaan koiralle opetettujen asioiden hallintaa sekä koiran ja ohjaajan yhteistyötä. Ihanteena on koira, joka suorittaa liikkeet halukkaasti, rodunomaisella nopeudella, täsmällisesti ja ennakoimatta. Tottelevaisuuskokeessa on neljä eri luokkaa, joissa pääsee etenemään koirakon saadessa 1-tuloksen. Tottelevaisuuskokeeseen voi osallistua minkä vain rekisteröidyn koiran kanssa, myös monirotuisen.
Tottelevaisuuskokeessa on neljä kilpailuluokkaa; alokas-, avoin-, voittaja- ja erikoisvoittajaluokka.
Koulutukseen ovat tervetulleet kaikki koirat rodusta riippumatta.
Kilpailuihin tähtäävä tottelevaisuuskoulutus aloitetaan usein jo pienenä pentuna ja ensimmäisenä pennulle opetetaan oikea kontakti ohjaajaan. Koirille opetetaan jo myös hyvin varhaisessa vaiheessa korkeampien luokkien liikkeitä, kuten ruutua ja tunnistusnoutoa, jotta niistä saataisiin mahdollisimman varmat ja koiralle stressittömät liikkeet sen siirtyessä ylempiin luokkiin.
Linkki sääntöihin, joiden pitäisi tulla voimaan vuoden 2021 aikana: https://www.virkku.net/files/toko/TOKO_saannot_ja_koeohjeet_2021_LUONNOS.pdf